Doe je mee met de Week van het Nederlands ?

  • 2 juli 2020

Van 3 tot en met 10 oktober vindt de zesde editie van de Week van het Nederlands plaats!

Vorig jaar kon je van Groningen tot Louvain-la-Neuve en van Nijmegen tot Brugge deelnemen aan meer dan 60 activiteiten. Dit jaar hopen we daar nog een schepje bovenop te doen.

Graag maken we ons samen met jouw organisatie op voor een week vol festiviteiten, on- en offline taalspelletjes, debatten, lezingen en andere acties die het Nederlands in de kijker zetten. De veelzijdigheid van het Nederlands vormt daarbij de rode draad.

Twee nieuwe ambassadeurs!

In 2019 had de Week van het Nederlands voor de eerste keer twee zorgvuldig gekozen ambassadeurs. De Vlaamse schrijver Ish Ait Hamou en de Nederlandse dichteres Ellen Deckwitz beten toen de spits af en vertelden openhartig over hun band met het Nederlands.

Voor deze editie voegen we een extra laag aan het ambassadeurschap toe en vroegen we Radna Fabias en Wannes Cappelle om, geïnspireerd door hun liefde voor de taal, samen iets nieuws te maken. Het resultaat presenteren we in de aanloop naar de Week van het Nederlands.

Daarnaast is er opnieuw een Taalkrant in de maak die je binnenkort via de gloednieuwe website kan reserveren. En noteer alvast 3 oktober in je agenda, want dan trappen we de Week van het Nederlands af met een knal!

Aanmelden voor de Week van het Nederlands kan vanaf ... NU!

Heb jij ook zin om samen met je organisatie de handen uit de mouwen te steken tijdens de Week van het Nederlands? Meld je voor 31 augustus aan via de website van Week van het Nederlands en laat weten wat je van plan bent.

 

We nemen je initiatief graag mee in de campagne!