Filip D'havé en Eliah Peeters in gesprek met JOVD Leiden e.o.

  • 16 februari 2021

Afgelopen dinsdag 9 februari gingen Filip D’havé en Eliah Peeters in gesprek met de leden van JOVD Leiden e.o.. Het ging o.a. over de Belgische staatsstructuur, het werk van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Den Haag en de nauwe relaties tussen Vlaanderen en Nederland.

 

JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) is een liberale politieke jongerenorganisatie die al bestaat sinds 1949. Sinds het jaar 2000 zijn ze officieel gelieerd aan de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In politiek opzicht is de jongerenorganisatie echter volledig onafhankelijk, wat betekent dat ze hun eigen standpunten mogen bepalen. De JOVD is een bruisende vereniging met ongeveer 3.000 leden die verspreid zijn over ruim achttien lokale afdelingen in vrijwel heel Nederland. Lokale afdelingen, zoals JOVD Leiden e.o. organiseren vaak activiteiten die variëren van discussieavonden met prominente sprekers tot luchtige cursussen en levendige avonddebatten. Zo werden Filip D’havé en Eliah Peeters dinsdagavond dus uitgenodigd voor een online sprekersavond.

Na een kort inleidend woordje van JOVD Leiden e.o.-voorzitster Sophie Swart nam Filip D’havé het van haar over. Hij bedankte de voorzitster eerst voor de uitnodiging en gaf vervolgens het podium aan Eliah Peeters. Samen met stagiair beleidsmedewerker Daan Slegers had zij immers een presentatie over o.a de Belgische staatsstructuur, het werk van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Den Haag en de nauwe relaties tussen Vlaanderen en Nederland voorbereid. Na de presentatie stelden de leden van JOVD Leiden e.o. vragen en werd er verder van gedachten gewisseld over het Vlaamse buitenlandse beleid, de intra-Belgische regeringsverhoudingen en regeringsformaties. Filip D’havé en Eliah Peeters waren op hun beurt dan weer benieuwd naar welke thema’s de leden van JOVD Leiden e.o. belangrijk vinden met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Langs deze weg willen zij JOVD Leiden e.o. nogmaals bedanken voor de interessant avond, die zeker en vast voor herhaling vatbaar is!