Internationale gasten maken kennis met Vlaams cultureel erfgoed

  • 25 oktober 2018

Op 22 oktober verwelkomde minister van cultuur, Sven Gatz, zeven internationale gasten van de nieuwste editie van het Flanders Inspires International Visitors Programme. Deze editie – die loopt van 22 tot en met 26 oktober – focust op cultureel erfgoed en schenkt bijzondere aandacht aan het “Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed” en aan het project  “De Vlaamse Meesters 2018-2020”.

De zeven bezoekers ontdekken gedurende vijf dagen de cultureel erfgoedsector in Vlaanderen. Op het programma staan bezoeken aan enkele Vlaamse topmusea waaronder het Museum voor Schone Kunsten Gent, het Rubenshuis en het fotomuseum in Antwerpen,  aan het Vlaams Architectuurinstituut (VAI) en aan het gerenommeerde bedrijf Meyvaert, expert in museumvitrines. Ze vernemen alles over de restauratie van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, en over het gebruik van nieuwe technologieën en de digitalisatie in de musea.  

Naast de ontmoeting met minister Gatz, staan er nog gesprekken met de voornaamste sleutelfiguren uit de Vlaamse cultureel-erfgoedsector op het programma. Onder meer met Luc Delrue, Secretaris-generaal van het Departement Cultuur, Jeugd en Media, FARO-directeur Marc Jacobs en Margit Bal, directrice van de Vlaamse erfgoedorganisatie Herita.

Vlaamse Meesters

Departement Cultuur, Jeugd en Media

Herita

Onroerend Erfgoed

FARO

MSK Gent

European Year Cultural Heritage