Intieme Matthäus-Passion met La Petite Bande & Sigiswald Kuijken

Datum:
Locatie: Het Concertgebouw - Concertgebouwplein 10, Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

KLASSIEK - Matthäus-Passion door een van 's werelds toonaangevende barokorkesten

La Petite Bande, Sigiswald Kuijken (viool/leiding), Anna Gschwend (sopraan I), Marie Kuijken (sopraan II), Lucia Napoli (alt I)

Matthäus- Passion
De Matthäus-Passion van J.S. Bach: volgens velen het bekendste en mooiste klassieke werk dat ooit gecomponeerd is. Deze avond wordt het uitgevoerd door La Petite Bande en Sigiswald Kuijken. Over hun uitvoering in ‘kleine bezetting’ van de Johannes-Passion schreef Trouw: ‘Al meteen in het openingskoor opende zich bij Kuijken een wereld van nuances. Alle melodieën, alle fraseringen, alle versieringen en alle wringende harmonieën waren opeens kraakhelder waarneembaar.' Deze prachtige omschrijving is ook van toepassing op de uitvoering van de Matthäus-Passion van vandaag.

La Petite Bande & Sigiswald Kuijken
Dit is het tweede concert met La Petite Bande in seizoen 2018-2019. Twee concerten in één seizoen als hommage aan oprichter en leider Sigiswald Kuijken, die in februari 2019 zijn 75e verjaardag viert. Kuijken behoort tot de 'oervaders' van de oude muziek. Door onderzoek ontdekte hij onder andere dat Bach de passies in kleine bezetting uitvoerde: het resultaat is transparant, emotioneel en intiem. Samen met Gustav Leonhardt richtte Sigiswald Kuijken in 1972 La Petite Bande op. Inmiddels is het ensemble al meer dan veertig jaar een van 's werelds toonaangevende barokorkesten.

Dit concert vormt mini-series met het Weihnachtsoratorium op 15 december 2018

Tickets kopen