Inzendtermijn voor De Loep 2021 geopend, de prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen

  • 10 september 2021

Onderzoeksjournalisten kunnen sinds woensdag hun werk weer insturen om kans te maken op de Loep, de prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

De prijs is een initiatief van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten, en wordt uitgereikt aan de beste onderzoeksjournalistieke producties van Nederland of Vlaanderen. 

Er wordt in drie categorieën een Loep uitgereikt: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Voor de jonge journalisten onder de dertig jaar is er ook een aanmoedigingsprijs.

Er zijn twee rondes waarin je kunt inzenden. Tot en met 1 december kun je je eigen werk (uiterlijk gepubliceerd in oktober 2021) voor de eerste ronde inzenden. Is je productie gepubliceerd in november of december 2021? Dan kun je je tot en met 10 januari 2022 inschrijven voor de tweede ronde.

Je kunt ook iemand anders voordragen voor de Loep 2021. In dat geval moet er iets eerder worden ingezonden: voor de eerste ronde kan dit uiterlijk tot en met 26 november 2021. Voor de tweede ronde kan dit tot en met 3 januari 2022.

Klik hier voor meer informatie van de VVOJ.

Bron: Villamedia - website over journalistiek
Tekst: Philippe Theoden
Foto: © VVOJ