Nieuws

  • 18 juni 2019
Logo Interreg Vlaanderen - Nederland

Interreg Vlaanderen-Nederland luidt startsein voor twee nieuwe projecten

Lerende Euregio Scheldemond en Ontwikkelplatform voor aangepaste voeding (OPAV) hebben groen licht gekregen van Interreg Vlaanderen-Nederland. Met deze goedkeuring wordt in totaal zeven miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd.
Logo Roetsjbaan - students meets jobs
  • 14 juni 2019

Zóveel vacatures in Zeeuws-Vlaanderen dat er nu zelfs een auto wordt ingezet om werknemers te lokken

Bedrijven staan in de rij om deel te nemen aan banenbeurs Roetsjbaan in het Scheldetheater in Terneuzen. Op ludieke wijze worden jongeren vrijdagavond gekoppeld aan een Zeeuwse werkgever. Er wordt zelfs een auto verloot.
NVAO nieuwe website
  • 5 juni 2019

NVAO | Beloftevolle nieuwe lerarenopleidingen: vertrouwen, maar tegelijk ook aanbevelingen

De specifieke lerarenopleidingen (SLO's) zoals die vandaag bestaan, maken vanaf volgend academiejaar plaats voor 59 gloednieuwe educatieve graduaats- en masteropleidingen aan de hogescholen en universiteiten in Vlaanderen. Vooraleer ze mogen starten moeten ze langs de NVAO.
Funding the Future
  • 12 juni 2019

Interreg Vlaanderen-Nederland nodigt je graag uit voor Funding: The Future!

Tijdens Funding: The Future bespreken we de toekomst van Interreg Vlaanderen-Nederland èn kan je ervaren hoe Interreg Vlaanderen-Nederland de toekomst dichterbij brengt. 
Digitale transitie
  • 29 mei 2019

Fokus op digitale transitie in grensregio

Het is prettig om in een veranderingstraject je te kunnen spiegelen aan anderen die zich in eenzelfde situatie bevinden.
Tarwe / graan veld
  • 22 mei 2019

Vlaamse en Nederlandse veldbijeenkomsten Leve(n) de Bodem

In het kader van het Nederlands-Vlaams Interreg-project ‘Leve(n)de Bodem lopen al enkele jaren diverse akkerbouwgerichte praktijkonderzoeken in Zuid-Nederland en Vlaanderen.
Komisch duo Han en Grietje
  • 9 juni 2019

Han Coucke en Griet Dobbelaere winnen met Han en Grietje zowel publieks- als juryprijs op Utrechts Cabaretfestival

Stand upcomedian Han Coucke en de Gentse actrice Griet Dobbelaere hebben zaterdagavond met hun eerste gezamenlijke cabaretshow Han en Grietje zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen op het Utrechts Cabaretfestival.
Logo Interreg Vlaanderen - Nederland
  • 24 mei 2019

Slimme biosensoren moeten recalls in de voedingsindustrie helpen voorkomen

De Universiteit Maastricht, de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Hasselt hebben een biosensortechnologie ontwikkeld om voedingsproducten op een goedkope en snelle manier tijdens het productieproces te testen op mogelijke bacteriële verontreinigingen.
Plaatje sneltram Hasselt - Maastricht
  • 21 mei 2019

Raad van State (NL) zet licht op groen voor sneltram Hasselt - Maastricht

De Raad van State vanmorgen uitspraak gedaan over het bestemmingsplan aan Nederlandse kant.  Zij oordeelden dat er geen redenen zijn om het beste