Vertrek Eliah Peeters - adjunct Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland

  • 29 september 2021

Beste relatie,

“Afscheid nemen bestaat niet”, zong een bekende Nederlandse zanger. En toch komt aan alle mooie liedjes een einde.

Na (bijna) twee jaren werkzaam te zijn als adjunct Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Den Haag zal ik op 1 oktober een nieuwe functie opnemen in Brussel.

Het was een bijzondere periode om in Nederland te mogen werken en wonen. Nooit had ik gedacht dat bij mijn aantreden op 1 januari 2020 ik de meeste van mijn relaties een lange tijd enkel via Microsoft Teams, Webex of GoToMeetings.

Een bijzondere tijd ook voor de Vlaams – Nederlandse relaties waarbij we betonblokken op landsgrenzen zagen verschijnen, we QR codes en negatieve testen nodig hebben om elkaar weer te bezoeken en ministeriële Top-ontmoetingen via videoverbinding doorgaan.

Ondanks deze uitdagingen blijft het een voorrecht om als diplomaat vanaf de eerste rij een ‘vreemd’ land te mogen observeren, analyseren en waarderen. Zo heb ik de gastvrijheid, de aanpakkers-mentaliteit én directheid van u, mijn relaties, zeer geapprecieerd.

Ik wil u voor die hartelijke samenwerking ook graag uitdrukkelijk danken.

Het gaat u, Nederland en de Vlaams-Nederlandse relaties goed en ik zie u graag weer eens op een 11 juli viering of andere gezellige samenkomst.

Eliah Peeters