Vlaamse bio-boer Kurt Sannen genomineerd voor Graslandboer van het jaar

  • 18 september 2019

"Wij boeren zijn een deel van de oplossing"

Het Nederlandse vaktijdschrift Veeteelt gaat op zoek naar de beste Graslandboer van Vlaanderen en Nederland. Graslandboeren zijn boeren die hun graslanden naar waarde schatten en er alles aan doen om die waarde ook ten volle te benutten. Eén van de genomineerden is de Vlaamse bio-boer Kurt Sannen. Die heeft in de omgeving van Diest bio-boerderij ‘t Bolhuis met een 60-tal runderen van een lokaal ras (Kempisch Roodbont) en zo'n honderd schapen. Hij verkoopt het vlees rechtstreeks aan consumenten.  

 

Als graslandbedrijf ondersteunt ’t Bolhuis de natuur ten volle. Niet alleen zien zulke graslanden er mooi uit voor wandelaars en fietsers, ze leveren ook zogenaamde ecosysteemdiensten. Dat zijn diensten die onze natuur biedt. In het geval van Sannen gaat het om waterzuivering en koolstofopslag in de bodem. Dat laatste is ook een deel van de oplossing voor het klimaatprobleem. Sannen laat dus zien dat natuur en landbouw perfect hand in hand kunnen gaan. 

Zoals Kurt Sannen het zelf zegt: “Wij boeren zijn een deel van de oplossing, niet van het probleem. Laat ons dus focussen op de kansen die boeren hebben om die oplossingen aan de maatschappij te geven. Daar worden we allemaal beter van.”

Bron: Bio mijn natuur
Foto: © Annelijn Steenbruggen